Toon 1–50 van 74 resultaten

Price filter
    Filter by color
      Filter by size

        Aardappel Agria (BIO), 1 kg

        Agria, geweldig lekkere, kruimige aardappel met een gele vleeskleur. En erg goed geschikt als tafelaardappel, voor de stamppot of om mee te bakken; chips of friet bijvoorbeeld. Iets kruimig, middelgroot

        Aardappel Alouette (BIO), 1 kg

        Biologisch geteelde, vastkokende rode aardappel. Gegarandeerde houdbaarheid 14 dagen

        Aardappel Carolus (BIO), 1kg

        De Carolus is een vrij nieuw ras (2011). Deze aardappel is vrij kruimig met geel knolvlees met een mooie, geel met roze schil en ronde (ondiepe) ogen. De knollen zijn lang te...

        Aardappel Ditta (BIO), 1 kg

        Ditta is een middenvroege soort en kan goed worden bewaard. De aardappel is met gele schil en heerlijk vast van structuur. Naast een goede maaltijdpieper is dit ras lekker voor salades...

        Aardperen (BIO) 500 gr

        Ook bekend als Topinamboer en familie van de zonnebloem. De smaak van de knol is lichtelijk zoet, notig en heeft iets van een artisjok. De knol heeft een dunne schil en...

        Andijvie +/- 350gr

        Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden, apart of als stamppot. Het gele hart kan gebruikt worden in een salade.

        Appelen, Elstar (BIO), 1 kg

        1 kilo Zoetzuur, Biologische teelt. Kleine appel. Gegarandeerde houdbaarheid: 14 dagen

        Asperges wit +/- 250 gram (dunne asperges uit de kas)

        Het aspergeseizoen is in volle glorie gaande en daar zijn wij natuurlijk dolblij mee. Maar wat is nu precies het verschil tussen witte en groene asperges? Om te controleren of de asperges...

        Bataat/ zoete aardappel (bio) +/- 350gram

        Ondanks dat de zoete bataat ook wel zoete aardappel genoemd wordt is dit tropisch knolgewas geen familie van de aardappel. De zoete bataat behoort tot de windefamilie. De zoete knol is...

        Bieten, gele (BIO) +/- 500 gram

        De gele biet heeft veel weg van de chioggia, beide hebben witte ringen en het zijn beide variëteiten van de rode biet. De schil van de gele biet is niet geel overigens,...

        Bieten, rode (BIO) +/- 500 gram

        De rode biet wordt als knol als groente gegeten, zowel rauw geraspt, gekookt als opgelegd. Rauw geraspt kan er een aardsmaak aanwezig zijn. Rode bieten zijn ook geschikt voor soepen. Gegarandeerde...

        Bleekselderij (1 stevige bos)

        Bleekselderij is gezond en vooral rauw erg lekker! Snijd de sappige stengels in stukjes en combineer met een geitenkaasje of stukje zalm: mmm! Kort roerbakken of in lange stengels in de...

        Bloemkool, per stuk (BIO)

        Of je nu bloemkool wilt roerbakken, frituren of juist rauw wilt verwerken, bloemkool met een sausje of een ovenschotel met bloemkool, er zijn talloze recepten te vinden.Om de voedingsstoffen optimaal te...

        Broccoli (BIO) +/- 400 gram

        Broccoli is een heerlijke en heel erg gezonde groente waarmee je werkelijk alle kanten op kunt. Het woord broccoli is het meervoud van het Italiaanse woord 'broccolo', wat "de bloeiende top...

        Champignon, kastanje, per 100 gram (BIO)

        De kastanje champignon onderscheidt zich iets van zijn witte broertje. Zo bevat hij minder vocht, waardoor hij een vollere, nootachtige smaak heeft. Hij slinkt minder tijdens het koken en door zijn...

        Champignons Portabella plm 100 gram (BIO)

        Portabella champignons kunnen zowel rauw als gebakken, gekookt of gefrituurd gegeten worden. Gebakken kan de smaak worden versterkt door toevoeging van een kleine hoeveelheid tijm. Lekker in de soep of bij...

        Champignons, witte, per 100 gram (BIO)

        Deze witte paddenstoel heeft een milde en neutrale smaak en is in Nederland de meest gegeten paddenstoel. Maak de champignons droog schoon, omdat deze zich anders volzuigen met water. Gegarandeerde houdbaarheid:...

        Kliswortel +/- 250 gram

        De wortel wordt op dezelfde manier gebruikt als pastinaak, wortel en schorseneer. In Azië is het een veel gegeten groente en heet daar gobo. Het schoonmaken lijkt op dat van schorseneren:...

        Knoflook verse (BIO) +/- 40 gram

        Toepassingen als smaakversterker in gerechten, soepen of sauzen.Vrij platte, hoekige, droge bollen met teentjes omhuld door een vlies. Er zijn vele rassen. De aanvoer van gedroogde bollen heeft het hele jaar...

        Knolselderij

        De milde en kruidige smaak past in veel gerechten, bijvoorbeeld in je soep. Bak eens frietjes of een schijf in boter of olie. Daarnaast is gepureerde knolselderij erg lekker en past het goed bij rundvlees...

        Koolrabi, per stuk

        Koolrabi heeft een pittige smaak en kan zowel rauw, gekookt, gesmoord, puree, gevuld als gefrituurd worden. Koolrabi is een smaakmaker met pit en heeft wat weg van radijs, maar dan iets zoeter....

        Koriander (BIO)

        Koriander is een bijzonder kruid, je kunt namelijk alle delen van de plant gebruiken, zoals de bloemen, wortels, het zaad en de bladeren. Dit bosje koriander bevat de stengels en het blad....

        Lavas, 30 gram

        Lavas is een plantje met een sterk hartig aroma. De smaak doet denken aan Maggi en is een goede vervanger van zout. Lavas geeft een bijzondere smaak aan soepen, sauzen, salades...

        Oesterzwam per 100 gram

        Oesterzwammen zijn – evenals veel andere eetbare paddenstoelen – uitermate gezond.Oesterzwam worden omschreven als de vegetarische biefstuk. Na het bakken behoudt de zwam een stevige bite. Dat oesterzwammen ook heerlijk smaken...

        Paksoi (BIO)

        Deze Oosterse groente heeft een frisse stengel en mooi blad. Veel variaties mogelijk in vele soorten gerechten, waarvan wokken de populairste is. Per stuk

        Pastinaken (BIO) +/- 500 gram

        De pastinaak is inmiddels geen 'vergeten groenten' meer. Het is een heerlijke wortelgroente met een zoetige smaak en kan bereid worden als een aardappel. Gegarandeerde houdbaarheid: 10 dagen 500 g

        Peterselie platte plm 30 gram (BIO)

        De frisse, hartige smaak van peterselie maakt het een heerlijk kruid in de keuken. Toepasbaar in vele gerechten, van soep tot salade, stampot tot garnering. Peterselie is meer dan alleen een...

        Pompoen groen (BIO) +/- 1,7 kg

        De groene pompoen heet eigenlijk Kabocha en is een Japanse pompoensoort. Van binnen oranje, van buiten matgroen. De kabocha smaakt extra zoet en een beetje naar tamme kastanje. Koken, stomen, sous-vide,...

        Pompoen groen (BIO) +/- 1200 g

        De groene pompoen heet eigenlijk Kabocha en is een Japanse pompoensoort. Van binnen oranje, van buiten matgroen. De kabocha smaakt extra zoet en een beetje naar tamme kastanje. Koken, stomen, sous-vide,...

        Prei +/- 500 gram (BIO)

        Prei wordt vaak gebruikt als smaakmaker, maar je kunt het ook prima als hoofdingrediënt gebruiken, het krijgt een heerlijk diepe zoete smaak na lang garen. plm 500 gram

        Rammenas (BIO) +/- 250 gram

        Familie van de radijs, maar subtieler van smaak. Net zoals wortelen, wittekool en raapsteel zijn blokjes rammenas heel geschikt voor al uw wokbereidingen. Rijk aan magnesium, kalium, calcium, vitamine C.Gegarandeerde houdbaarheid:14...

        Rode kool, groot (BIO) 900 gram

        Verwijder de buitenste bladeren, snijd de kool in vieren, haal de harde kern eruit en snijden maar. Bevat veel vezels en anti-oxidanten. Kook niet te lang om smaak, textuur en vitamines...

        Rozemarijn (BIO), 20 gram

        Rozemarijn is een harshoudende, aromatische, houtachtige struik met smalle, aromatische blaadjes en een overvloed aan bleekblauwe of paarsblauwe bloemen. Het is een vaste tuinplant, maar kan niet zo goed tegen vorst....

        Rucola +/- 50 gram

        Rucola is een groene plant die veel gebruikt wordt in sla, rauwkost en als topping bij pasta's. De smaak van rucola is kruidig en peperig en is rauw het lekkerst. Rucola...

        Savooiekool (BIO) per stuk

        savooiekool heeft frisse, groene en gebobbelde bladeren, is in vergelijking met andere koolsoorten een tamelijk losse kool. De kool heeft een sterk uitgesproken koolsmaak en is erg voedzaam en herbergt de...

        Schorseneer (BIO) +/- 250 gram

        De schorseneer is een lange wortel met een bruine schil. De smaak lijkt op dat van de asperge, maar wat aardser. Schorseneren zijn de moeite waard om te proberen, maar zijn...

        Shitake per 100 gram (BIO)

        De shiitake is een paddenstoel. Het is een eetbare paddenstoel die van nature voorkomt in China en Japan. De paddenstoel wordt veel gebruikt in de Chinese en Aziatische keuken. Shiitake groeit...