Toon 1–50 van 64 resultaten

Price filter
    Filter by color
      Filter by size

        Aardappel Agria (BIO), 1 kg

        Agria, geweldig lekkere, kruimige aardappel met een gele vleeskleur. En erg goed geschikt als tafelaardappel, voor de stamppot of om mee te bakken; chips of friet bijvoorbeeld. Iets kruimig, middelgroot

        Aardappel Carolus (BIO), 1kg

        De Carolus is een vrij nieuw ras (2011). Deze aardappel is vrij kruimig met geel knolvlees met een mooie, geel met roze schil en ronde (ondiepe) ogen. De knollen zijn lang te...

        Aardappel Ditta (BIO), 1 kg

        Ditta is een middenvroege soort en kan goed worden bewaard. De aardappel is met gele schil en heerlijk vast van structuur. Naast een goede maaltijdpieper is dit ras lekker voor salades...

        Aardperen (BIO) 500 gr

        Ook bekend als Topinamboer en familie van de zonnebloem. De smaak van de knol is lichtelijk zoet, notig en heeft iets van een artisjok. De knol heeft een dunne schil en...

        Andijvie +/- 400gr

        Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden, apart of als stamppot. Het gele hart kan gebruikt worden in een salade.

        Asperges groen (Duurzaam) plm 250 gram

        Het aspergeseizoen is in volle glorie gaande en daar zijn wij natuurlijk dolblij mee. Maar wat is nu precies het verschil tussen witte en groene asperges? Om te controleren of de asperges...

        Asperges wit +/- 250 gram

        Het aspergeseizoen is in volle glorie gaande en daar zijn wij natuurlijk dolblij mee. Maar wat is nu precies het verschil tussen witte en groene asperges? Om te controleren of de asperges...

        Bataat/ zoete aardappel (bio) +/- 350gram

        Ondanks dat de zoete bataat ook wel zoete aardappel genoemd wordt is dit tropisch knolgewas geen familie van de aardappel. De zoete bataat behoort tot de windefamilie. De zoete knol is...

        Bieten, rode (BIO) +/- 500 gram

        De rode biet wordt als knol als groente gegeten, zowel rauw geraspt, gekookt als opgelegd. Rauw geraspt kan er een aardsmaak aanwezig zijn. Rode bieten zijn ook geschikt voor soepen. Gegarandeerde...

        Bleekselderij (1 stevige bos)

        Bleekselderij is gezond en vooral rauw erg lekker! Snijd de sappige stengels in stukjes en combineer met een geitenkaasje of stukje zalm: mmm! Kort roerbakken of in lange stengels in de...

        Bloemkool, per stuk (BIO)

        Of je nu bloemkool wilt roerbakken, frituren of juist rauw wilt verwerken, bloemkool met een sausje of een ovenschotel met bloemkool, er zijn talloze recepten te vinden.Om de voedingsstoffen optimaal te...

        BosBieten, rode (BIO) +/- 500 gram

        Bosbiet is de jonge zomerbiet. Ze staan vooral bekend om hun felrode sap en de milde, iets zoetige maar vooral aardse smaak.Rode biet is een heel gezonde groente. Het bevat weinig...

        Bosui (per bos)

        De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop hij verkocht wordt: in bosjes. De bosui wordt ook wel lenteui, slaui, pijpajuin of stengelui genoemd. Bosui smaakt zacht en is rauw,...

        Broccoli (BIO) +/- 400 gram

        Broccoli is een heerlijke en heel erg gezonde groente waarmee je werkelijk alle kanten op kunt. Het woord broccoli is het meervoud van het Italiaanse woord 'broccolo', wat "de bloeiende top...

        Champignon, kastanje, per 100 gram (BIO)

        De kastanje champignon onderscheidt zich iets van zijn witte broertje. Zo bevat hij minder vocht, waardoor hij een vollere, nootachtige smaak heeft. Hij slinkt minder tijdens het koken en door zijn...

        Champignons Portabella plm 100 gram (BIO)

        Portabella champignons kunnen zowel rauw als gebakken, gekookt of gefrituurd gegeten worden. Gebakken kan de smaak worden versterkt door toevoeging van een kleine hoeveelheid tijm. Lekker in de soep of bij...

        Champignons, witte, per 100 gram (BIO)

        Deze witte paddenstoel heeft een milde en neutrale smaak en is in Nederland de meest gegeten paddenstoel. Maak de champignons droog schoon, omdat deze zich anders volzuigen met water. Gegarandeerde houdbaarheid:...

        Courgette (BIO) +/- 250 gram

        Courgette heeft een frisse, neutrale smaak met stevig vruchtvlees. De courgette is een veelzijdige groente die onuitputtelijk veel combinaties kent: koken, stomen, (roer)bakken, frituren, grillen, of in een salade. De courgette kan je...

        Knoflook verse (BIO) +/- 40 gram

        Toepassingen als smaakversterker in gerechten, soepen of sauzen.Vrij platte, hoekige, droge bollen met teentjes omhuld door een vlies. Er zijn vele rassen. De aanvoer van gedroogde bollen heeft het hele jaar...

        Knolselderij

        De milde en kruidige smaak past in veel gerechten, bijvoorbeeld in je soep. Bak eens frietjes of een schijf in boter of olie. Daarnaast is gepureerde knolselderij erg lekker en past het goed bij rundvlees...

        Koolrabi, per stuk

        Koolrabi heeft een pittige smaak en kan zowel rauw, gekookt, gesmoord, puree, gevuld als gefrituurd worden. Koolrabi is een smaakmaker met pit en heeft wat weg van radijs, maar dan iets zoeter....

        Oesterzwam per 100 gram

        Oesterzwammen zijn – evenals veel andere eetbare paddenstoelen – uitermate gezond.Oesterzwam worden omschreven als de vegetarische biefstuk. Na het bakken behoudt de zwam een stevige bite. Dat oesterzwammen ook heerlijk smaken...

        Paksoi (BIO)

        Deze Oosterse groente heeft een frisse stengel en mooi blad. Veel variaties mogelijk in vele soorten gerechten, waarvan wokken de populairste is. Per stuk

        Pastinaken (BIO) +/- 500 gram

        De pastinaak is inmiddels geen 'vergeten groenten' meer. Het is een heerlijke wortelgroente met een zoetige smaak en kan bereid worden als een aardappel. Gegarandeerde houdbaarheid: 10 dagen 500 g

        Prei +/- 500 gram (BIO)

        Prei wordt vaak gebruikt als smaakmaker, maar je kunt het ook prima als hoofdingrediënt gebruiken, het krijgt een heerlijk diepe zoete smaak na lang garen. plm 500 gram

        Rabarber (per bos)

        Deze groente is supergezond en heerlijk te bereiden in vele gerechten. Rabarber is een groente en geen fruit, als zou je al snel anders denken omdat het bijna altijd wordt verwerkt...

        Rammenas (BIO) +/- 250 gram

        Familie van de radijs, maar subtieler van smaak. Net zoals wortelen, wittekool en raapsteel zijn blokjes rammenas heel geschikt voor al uw wokbereidingen. Rijk aan magnesium, kalium, calcium, vitamine C.Gegarandeerde houdbaarheid:14...

        Rode kool, groot (BIO) 900 gram

        Verwijder de buitenste bladeren, snijd de kool in vieren, haal de harde kern eruit en snijden maar. Bevat veel vezels en anti-oxidanten. Kook niet te lang om smaak, textuur en vitamines...

        Rucola +/- 50 gram

        Rucola is een groene plant die veel gebruikt wordt in sla, rauwkost en als topping bij pasta's. De smaak van rucola is kruidig en peperig en is rauw het lekkerst. Rucola...

        Savooiekool (BIO) per stuk

        savooiekool heeft frisse, groene en gebobbelde bladeren, is in vergelijking met andere koolsoorten een tamelijk losse kool. De kool heeft een sterk uitgesproken koolsmaak en is erg voedzaam en herbergt de...

        Schorseneer (BIO) +/- 250 gram

        De schorseneer is een lange wortel met een bruine schil. De smaak lijkt op dat van de asperge, maar wat aardser. Schorseneren zijn de moeite waard om te proberen, maar zijn...

        Shitake per 100 gram (BIO)

        De shiitake is een paddenstoel. Het is een eetbare paddenstoel die van nature voorkomt in China en Japan. De paddenstoel wordt veel gebruikt in de Chinese en Aziatische keuken. Shiitake groeit...

        Sla, eikenblad groen

        Deze sla heeft zijn naam te danken aan de vorm van zijn bladeren, die min of meer lijken op een eikenblad. Door de kleur zijn de bladeren zeer decoratief in gemixte...

        Sla, eikenblad rood

        Deze sla heeft zijn naam te danken aan de vorm van zijn bladeren, die min of meer lijken op een eikenblad. Door de kleur zijn de bladeren zeer decoratief in gemixte...

        Snijbiet +/- 250 gram (BIO)

        Snijbiet is een oude groente en een veelzijdige en smakelijke bladgroente die makkelijk en snel te bereiden is.  Zij heeft een mals eetbaar blad, ze lijkt een beetje op een kruising...

        Snijbonen (400 gram) Duurzaam

        Snijbonen zijn welbekend als het groene bestanddeel van de stamppot. Je kunt er echter nog veel meer mee. Dat komt omdat de naam eigenlijk achterhaald is. Vroeger waren er enkel snijbonen...

        Spinazie (BIO) +/- 250 gram

        Spinazie is een groente uit veel seizoenen en erg gezond. Deze groente zorgt namelijk voor sterkere botten, een gezond hart en de de opbouw van spieren. De recepten zijn eindeloos te...

        Spitskool (BIO) 1000 gram

        Spitskool is een wat zachtere, smakelijkere variant van witte kool.  Het is zo'n groente die je op allerlei manieren kan gebruiken. Gewoon rauw in salades, maar ook gekookt, geroerbakt of gestoofd is het heerlijk....

        Tomaat (gewoon) +/- 500 gram BIO

        De op volle grond geteelde tomaat is zeer smaakvol. De populaire vrucht is culinair gezien een groente, de mogelijkheden voor bereiden zijn onbeperkt. Tomaten zijn verzadigd met vitamine C, zink, calcium...

        Tomaat (tros) BIO, 500 gr.

        Met zijn vollere, friszoete smaak is de trostomaat een goede basis voor een soep of saus. Maar hij is ook zeker lekker op een sandwich of door een frisse salade. Houd er wel...