Dijk Cider
Na de vele heerlijke appeltaarten die we hebben gemaakt van onze eigen appels, hebben we ontdekt dat daar ook een mooi, langer houdbaar product van gemaakt kan worden. Namelijk: cider. Zo hebben wel langzamerhand de wereld van cider ontdekt en zijn het avontuur begonnen.
In februari 2018 zijn we officieel als v.o.f. van start gegaan aan de dijk van de Ringvaart Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Inmiddels maken wij onze ambachtelijke eigentijdse cider in een werkplaats in Boesingheliede.
Het gehele proces doen we zelf. De appels komen van Hollandse boomgaarden.
Om voedselverspilling tegen te gaan gebruikt Dijk Cider fruit dat prima van kwaliteit is maar niet aan alle schoonheidseisen voldoet. De cider wordt gemaakt van 100% zelf geperst sap zonder kunstmatige toevoegingen. We produceren 1x per jaar een aantal kleine batches in verschillende smaakvariaties. Gevormd door traditie, gemaakt voor nu.
www.dijkcider.nl
info@dijkcider.nl
Alle smaken van Dijk Cider 2019
De Frisse: de originele, fruitig en fris
De Gevatte: stoer door rijping op eiken vat
De Hoppige: pittige citrustonen door rijping met Mosaïc hopbellen
De Cranny: een bittertje door rijping met cranberries
De Wilde: wilde vergisting, met een zacht karakter
Pinus Sylvestris: fijne harstonen door rijping met dennentoppen
Beschikbaar in 3 flesmaten: 25 cl, 37,5 cl en 75 cl
Verkoopprijs incl. BTW: 25 cl = € 2,80, 37,5 cl = € 4,30, 75 cl = € 7,80.