Appel van Opa - Aerdenhout

Appel van Opa is ontstaan doordat oprichter Rogier Tan zich afvroeg hoe meer appels kunnen
worden benut. Hij zag een boomgaard vol met appels, belde aan bij de eigenaar en vroeg: “Doet u
iets met uw appels?” en tot zijn verbazing was het antwoord “Nee!”
Rogier vroeg of hij wat met de appels mocht doen en dat mocht. Met een vriend plukte hij de
appels en ging er mee naar een mobiele sappers. Zo is Appel van Opa in 2013 begonnen met het
persen van appelsap en worden méér en méér appels benut.

De appels groeien op een natuurlijke manier. Met name in kleinere boomgaarden worden appels
met de hand geplukt, geselecteerd en met slowjuice technologie geperst. Aan het sap wordt niets
toegevoegd. Om het appelsap te kunnen bewaren, wordt het sap gepasteuriseerd en vacuüm
verpakt in een 5 liter vacuüm zak met tapkraan.
Sap van rijpe appels zorgt voor de intense smaak. En dat proef je!
Niet alleen de smaak van het appelsap vindt Appel van Opa belangrijk. Ook gaan we zorgvuldig
om met de rijkdommen van de Aarde. Dat zie je terug in de natuurlijke groeiwijze, de materialen
die we zoveel mogelijk opnieuw gebruiken en de manier waarop we samenwerken. Door de
waarde gelijkmatiger over de keten te verdelen zorgen we dat alle betrokken partijen blij worden
van de samenwerking met Appel van Opa. In de praktijk betekent dat: een groter percentage van
de waarde naar de appel teler. Wil je weten hoe wij dat doen? We vertellen het je graag.

 

Toon all 0 resultaten

Price filter
    Filter by color
      Filter by size

        Sorry er zijn geen producten in deze selectie